Bomenkap

Nieuwsbericht:

Dit weekend werden we verrast door de grote hoeveelheid berichtjes over ons voornemen om de bomen in de Troelstralaan te vervangen. Veel bomen zijn ziek (de iepenziekte) en/of in slechte staat: de stam is aangetast, er groeien paddenstoelen op en sommigen zijn instabiel. Dat is natuurlijk op termijn niet veilig.

We hebben deskundigen zorgvuldig naar de bomen laten kijken en zij vertellen ons dat de bomen niet meer beter worden. Daarom hebben we naar een oplossing gezocht. De 46 zieke bomen worden gekapt, natuurlijk komen hier nieuwe bomen voor terug. Om te zorgen dat ze betere groeiomstandigheden hebben en zo uit te groeien tot gezonde en volwassen bomen, geven we ze wat meer ruimte. Dit betekent dat er in de Troelstralaan plaats is voor 36 bomen. De 10 ontbrekende bomen worden op een ander plekje in onze gemeente gecompenseerd.

Het is voor het straatbeeld het beste als alle bomen tegelijkertijd op kunnen groeien en daarom vervangen we ze allemaal tegelijk. De iepen worden vervangen door amberbomen: één van de sterkste en gezondste soorten van ons land.

We snappen dat veel mensen het jammer vinden dat het nodig is om de bomen te vervangen, achteraf gezien hadden we misschien meer tijd kunnen nemen om u hierover te informeren. Daarom hebben we besloten de kap uit te stellen. Vanwege het plantseizoen betekent dit wel dat de kap met een half jaar wordt opgeschoven. Tot die tijd houden we de gezondheid van de bomen nauwlettend in de gaten.

Over een aantal maanden willen we graag met buurtbewoners in gesprek over de aanpak van wateroverlast in de wijk, tijdens deze bijeenkomsten willen we u graag meer vertellen over het voornemen om deze bomen te vervangen. Natuurlijk worden buurtbewoners hier nog voor uitgenodigd.

Bron: https://www.goes.nl/in-de-gemeente/nieuws_43683/item/bomen-in-de-troelstralaan_169495.html