Goesepolder 50 jaar, de activiteiten

 

Woensdag 29 mei 2019

Opening fototentoonstelling ” Goese Polder 500 jaar in Beeld” 

Programma:

14:00 – 14:45 Letterspeurtocht voor kinderen 4-7 jaar (verzamelen bij jeugdcentrum)

15:00 Opening fototentoonstelling in wijkcentrum door André van der Reest

15:15 – 16:00 Fotospeurtocht voor de kinderen 8-12 jaar, (verzamelen in wijkcentrum)

 

Het Erasmuspark viert 50 jaar Goese Polder

Vanwege het feestelijke jubileumjaar organiseren wijkbewoners Charles Linssen en Frits de Kaart in samenwerking met SVRZ en SMWO een aantal lezingen over de (geschiedenis van) de Goese Polder.

29 maart 14-16 uur “de geschiedenis van de Goese Polder” door Frits de Kaart

24 mei 14-16 uur “50 jaar Goese Polder” door Charles Linssen

11 oktober “Buitengewoon Goes” door Charles Linssen

de lezingen vinden plaats in het restaurant van het Erasmuspark en zijn bedoelt voor alle belangstellenden en zijn vrij en gratis toegankelijk.

Op 1 november om 14 uur is de opening van een fototentoonstelling over 50 jaar Goese Polder in het Erasmuspark.

PERSBERICHT

Ontbijt voor 50 jarigen in de Goese Polder

Op zaterdag 23 maart a.s. organiseren Stichting Buurtwerk Goese Polder, Wijkcentrum de Spinne en SMWO een ontbijt voor alle wijkbewoners die net als de wijk zelf in 1969 geboren zijn.

De burgemeester en wijkwethouder schuiven ook aan bij dit gezellige ontbijt dat wordt georganiseerd om het 50 jarig bestaan van de wijk te vieren.

In het kader van 50 jaar Goese Polder zijn er het hele jaar activiteiten in de wijk. Eind maart is de eerste lezing van een drieluik over de geschiedenis van de wijk, in april is de opening van een foto expositie en speurtocht, in mei zijn er diverse culturele avonden, in juni wordt het wijkfeest gehouden met een feestelijk avond programma, in augustus wordt er met diverse sportverenigingen uit de wijk een wijksportdag georganiseerd, in september worden er activiteiten gehouden tijdens Burendag onder andere een wijkmaaltijd en spelletjes middag voor jong en oud, in oktober is de opening van een tweede foto expositie over de geschiedenis van de wijk en in november is er een feestdag voor de kinderen met afsluitende lichtjestocht op de 3 scholen in de wijk.

Verder kan iedereen een exclusieve 50 jaar Goese Polder jubileumvlag kopen deze is te bestellen via secretaris@goespolder.nlen kost € 1,- per stuk.

Alle activiteiten zijn het initiatief van bewoners uit de wijk en worden ondersteund door stichting buurtwerk Goese Polder en SMWO-Welzijn.