Kindervakantieweek

Onze kindervakantieweek is kleinschalig opgezet. Zodat wij extra aandacht hebben voor de kinderen maar ook voor vrijwilligers.
Op dit moment laten we max 50 kinderen toen, omdat de groep van vrijwilligers het niet toelaat de groep groter te maken.

Elk jaar maken we in de zomervakantie 1 week een groot feest, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en of je nou in de Goese Polder woont dat maakt niet uit!

Wij organiseren met een werkgroep diverse activiteiten van maandag tot en met vrijdag.

Onze activiteiten zijn elk jaar weer een beetje anders, maar waar je een beetje rekening mee kan houden is:

– Hutten bouwen met echte pallets, deze gaan we daarna mooie versieren met verf stof en alles wat daarvoor voor handen is.
– Een dagje weg, we proberen dit te realiseren maar dit lukt ons niet elk jaar.
– Scoutingdag, op deze dag komt Scouting Delta hele leuke activiteiten organiseren voor jong en oud.
– Voordat er een avondspel is en de voorbereidingen voor de spooktocht en overnachting, eten we met zijn allen altijd lekker pizza en friet met snacks, zodat we een goede bodem hebben voor wat komen gaat.
– Avondspel, op woensdagavond hebben wij een avondspel voor de kinderen die mee doen met de spooktocht/overnachting.
– Spooktocht door het park wat achter korfbalvereniging TOGO ligt, organiseren wij een heuse spooktocht. Deze spooktocht is wel echter vanaf 8 jaar!
– Overnachting, kinderen blijven slapen in tenten. Maar voordat we gaan slapen doen we altijd nog even wat drinken, marshmallows roosteren en gezellig nakletsen zodat we onbezorgd de nacht in kunnen gaan.
– Na de overnachting hebben we een gezamenlijk ontbijt.
– Vossenjacht, speuren naar vossen.
– Puzzeltocht, proberen met je groepje de puzzel compleet te krijgen door middel van rond te lopen op een bepaald parcours.
– We nodigen ook wel eens partijen uit die demonstraties komen doen.
– Fancy Fair, een dag boordevol leuke dingen. Kinderen worden deze dag lekker vrij gelaten en kunnen zelf kiezen wat ze willen. Zo hebben we diverse springkussens, sweeper, popcorn, suikerspin, kun je je eigen laten schminken en hebben we een disco.
– Soms gaan we ook wel eens naar de Hollandse Hoeve en zetten we daar een programma op, dit gaat soms gepaard met lekkere frietjes en een snack bij de Vierlinden.
– Lange lunch, op vrijdag staat het vast: een lange lunch voor alle kinderen en vrijwilligers. Deze lunch wordt grotendeels door sponsors mogelijk gemaakt. Allemaal bedrijven uit Goes die de KVW Goese Polder een warm hart toedragen.
– op vrijdagavond hebben we altijd een BBQ voor de vrijwilligers om ze te bedanken voor hun inzet deze week. Deze avond zijn we allemaal even kind-loos!

In januari starten de voorbereidingen voor deze super te gekke week! Vanaf eind Januari kun je je opgeven. We verspreiden onder school digitale berichten maar ook fysieke flyers.

Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/kvwgoesepolder kun je altijd alle informatie terug vinden maar ook wanneer je je kind of kinderen kan inschrijven.

Omdat wij altijd een chronisch tekort hebben aan vrijwilligers, doen wij een oproep aan de ouders en iedereen daar buiten wil je helpen als vrijwilliger tijdens de kindervakantieweek? Geef je dan op, op emailadres kindervakantieweek@goesepolder.nl.

Ook zoeken we elk jaar weer nieuwe frisse krachten om de werkgroep groter te maken, maar wat doen we dan?
Vanaf Januari 1 avond in de maand gezellig vergaderen, teamuitje, en het voorbereiden van de week.

Ieder krijgt een taak die hij/zij leuk vindt, dus je kan helemaal in je element zijn.

Wie ben jij? Sociaal, je houdt ervan om met kinderen om te gaan bent daar ook goed in, creatief en bij jou is afspraak = afspraak.
Dus wil jij mee brainstormen over de KVW, geef je dan snel op!

Inschrijfgeld 25 euro per kinderen.
Verplichting voor ouders/verzorgers minimaal 1 dag mee te helpen.

Voor vragen kun je terecht bij de coördinator Roxanne Humme.
kindervakantieweek@goesepolder.nl